Er zijn beelden verschenen van een toestel dat de iPhone 7 zou zijn. Op een uitgelekte fabrieksvideo is te zien dat een prototype geen knop onder het scherm bevat.

De video, die verscheen op de Chinese videosite QQ en werd opgemerkt door Mydrivers, lijkt te zijn gemaakt in een fabriek van Foxconn. Dat is het Chinese bedrijf dat iPhones in elkaar zet. 

In de video houdt een fabrieksmedewerker met een Foxconn-logo op zijn kleding een smartphone vast die een Apple-logo op de achterkant heeft. Hoewel het duidelijk gaat om een onafgewerkt exemplaar, met een achterkant van glimmend metaal, lijkt de telefoon wel volledig geassembleerd.

Omdat de iPhone 7 vermoedelijk nog lang niet in de winkel ligt, lijkt het niet aannemelijk dat het gaat om een productiemodel. 

Behalve de ontbrekende thuisknop is op het toestel ook de positie van de camera veranderd. Deze zit recht boven het Apple-logo, in het midden van het toestel. Bij eerdere iPhones zat de camera in de bovenhoek van het toestel. De iPhone 7 lijkt geen uitstekende lens meer te hebben, waar dat bij de 6 en 6S nog wel het geval was.

'Beelden iPhone 7 uitgelekt'
'Beelden iPhone 7 uitgelekt'

Koptelefoon

Volgens een eerder gerucht is Apple van plan om de koptelefooningang van de iPhone 7 te schrappen. Het toestel zou alleen worden voorzien van een Lightning-poort, die zowel kan worden gebruikt om het apparaat op te laden als om muziek af te spelen.

In de video is geen koptelefoonpoort te zien aan de onderkant van het toestel, waar hij op de iPhone 6S te vinden was. De bovenkant van het toestel komt echter niet in beeld, dus het is mogelijk dat de aansluiting daar alsnog te vinden is.

iPhone 7C

Vermoedelijk verschijnt de iPhone 7 in de herfst van 2016. In het voorjaar verschijnt mogelijk nog een goedkopere iPhone, met een kleiner scherm.

Er gaan al enige tijd geruchten over zo'n toestel, en volgens Mydrivers is de iPhone 7C nu ook genoemd in een presentatie van de Chinese provider China Mobile. Daarin viel te zien dat het toestel in april verschijnt voor omgerekend zo'n 450 euro.

Het goedkopere toestel zou een A9-processor gebruiken, net als de iPhone 6S. Het scherm zou net als de iPhone 5 en 5S een scherm van 4 inch met resolutie van 1136 bij 640 pixels krijgen. Daarnaast zou er een Touch ID-vingerafdrukscanner zijn, maar geen drukgevoelig 3D Touch-scherm.