De iPad Pro, de nieuwe tablet van Apple met een groter schermformaat, weet de verkopen van zijn voorgangers niet te evenaren.

In de eerste maand dat het apparaat in China in de winkels lag, zijn er in het land ruim 49.000 exemplaren geactiveerd. Bij de iPad Air 2 waren dat er vorig jaar ruim 11 keer meer.

Dat blijkt uit gegevens die de Chinese marktonderzoeker Talkingdata aan Mashable heeft verstrekt. De iPad Mini 4, die ook pas kort op de markt is, deed het met 92.000 activaties in een maand iets beter dan de Pro.

Het lagere verkoopaantal van de Pro heeft vermoedelijk te maken met de prijs van het apparaat, die bijna twee keer zo hoog ligt als de prijs van de iPad Air 2. In Nederland kost de grotere iPad 919 euro, terwijl de Air 2 voor 499 euro in de winkel ligt.

Bij de iPad Pro heeft Apple een speciaal toetsenbord en een eigen stylus beschikbaar gemaakt. Zo wordt de iPad voor het eerst ook aangeprezen als apparaat om op te werken.

China is steeds belangrijker voor Apple. De iPhone-verkopen zijn in het land sterk gestegen, waardoor de omzet uit China in het afgelopen jaar is verdubbeld.