Huawei verkoopt 100 miljoen smartphones in jaar tijd

Huawei heeft in 2015 meer dan 100 miljoen smartphones verkocht. Het is voor het eerst dat de smartphonefabrikant die mijlpaal aantikt.

Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt op het Chinese sociale netwerk Weibo. In heel 2014 verkocht Huawei zo'n 75 miljoen smartphones.

De verkopen van Huawei groeiden in het derde kwartaal met 61 procent ten opzichte van een jaar eerder, stelt marktonderzoeker IDC. De smartphonemarkt als geheel groeit veel minder snel, met 6,8 procent in het derde kwartaal.

Huawei doet het goed op de Chinese thuismarkt, maar ziet zijn verkopen ook in het buitenland behoorlijk groeien. Het bedrijf is in Nederland actief onder de eigen merknaam, maar biedt ook goedkopere smartphones aan onder het merk Honor.

Volgens de Wall Street Journal is Huawei van plan om begin volgend jaar zijn Mate 8-smartphone te lanceren in de VS. Het bedrijf zou dat willen aankondigen tijdens de technologiebeurs CES, begin januari in Las Vegas.

Het is onduidelijk of de Mate 8, die in China al verkrijgbaar is, dan ook naar Europa komt. Het grote apparaat met een schermdoorsnee van 6 inch heeft een full hd-resolutie en draait op de eigen Kirin 950-processor van Huawei.

Lees meer over:
Tip de redactie