Samsung en Qualcomm niet schuldig in patentzaak Nvidia

Samsung en Qualcomm hebben geen inbreuk gepleegd op drie patenten die in handen zijn van videokaartmaker Nvidia.

Dat heeft de Amerikaanse internationale handelscommissie USITC bepaald, meldt persbureau Reuters. Daarmee is verder onderzoek naar de vermeende patentinbreuk van de baan.

Nvidia drong bij de commissie aan op een importverbod voor Samsung-producten, waaronder de Galaxy-smartphones. Het bedrijf zegt de uitspraak aan te vechten.

Volgens Nvidia zijn Samsung en Qualcomm aan de haal gegaan met gepatenteerde techniek die Nvidia gebruikt in grafische chips, zonder daarvoor toestemming te vragen of compensatie te betalen.

Smartphones

De techniek zou zijn gebruikt in de Snapdragon-processors van Qualcomm en Exynos-processors van Samsung. Beide processors worden gebruikt in smartphones.

Een Amerikaanse rechter had in oktober al bepaald dat er geen inbreuk op patenten is. Nvidia stapte daarop naar het USITC, dat een importverbod van producten kan instellen als er Amerikaanse patenten worden geschonden.

Volgens rechter Thomas Pender van de USITC heeft Samsung slechts een van de drie gepatenteerde technologieën gebruikt. Maar dat patent was niet geldig, omdat het niet voor een nieuwe uitvinding was.

Lees meer over:
Tip de redactie