'LG wil twee high-end smartphones uitbrengen in 2016'

LG wil in 2016 twee high-end smartphones op de markt brengen. De twee smartphones moeten de opvolgers van de huidige vlaggenschipmodellen LG G4 en LG V10 worden.

Dat meldt Digital Trends op basis van de Koreaanse krant Munhwa Ilbo.

De LG G4 kwam in het voorjaar van 2015 uit en moest de concurrentie aangaan met de Samsung Galaxy S6 en de iPhone 6. Dat lukte niet helemaal, maar in april wil het Koreaanse bedrijf dus naar verluidt een nieuwe poging aankondigen om te concurreren met de opvolgers van die toestellen.

De LG V10 is het andere vlaggenschip van LG. Het toestel heeft twee beeldschermen: een normale van 5.7 inch en daarboven een klein, rechthoekig schermpje voor notificaties. De opvolger van dat toestel moet in de herfst van 2016 aangekondigd worden, terwijl de V10 pas in januari naar Nederland komt.

LG bracht in 2015 in de G Flex 2 ook een nieuw deel in de experimentele G Flex-serie uit. De G Flex 2 is volgens de geruchten echter mogelijk het laatste deel geweest van de G Flex-serie. LG zou niet blij geweest zijn met de verkopen van de G Flex 2 en zou daarom in ieder geval in 2016 niet met een opvolger willen komen.

Lees meer over:
LG
Tip de redactie