'Samsung Galaxy S7 krijgt drukgevoelig scherm'

Het volgende vlaggenschiptoestel van Samsung, de Galaxy S7, zal over een drukgevoelig scherm beschikken.

Dat melden althans ingewijden tegenover de Wall Street Journal. De krant beschikt vaak over uitstekende bronnen binnen de smartphone-industrie.

Het scherm van de S7 zou net als de nieuwe iPhone 6S kunnen herkennen hoe hard de gebruiker erop drukt. Dat maakt het mogelijk om andere functies te activeren met een harde of zachte druk op het scherm.

Het toestel zou ook over een usb type c-aansluiting beschikken. Door die technologie zou het toestel binnen een half uur opgeladen kunnen worden. 

Samsung zou daarnaast overwegen een irisscanner toe te voegen aan het toestel, maar eerder meldden bronnen al dat het bedrijf die optie zou hebben laten varen.

Edge

De Galaxy S7 zou, net als de S6, ook in een Edge-uitvoering beschikbaar worden, waarbij het scherm over de zijkant is gebogen. Ook de camera wordt volgens de ingewijden verbeterd. Die zou beter werken bij weinig licht. 

Met het toevoegen van een drukgevoelig scherm volgt Samsung andere fabrikanten zoals Apple en Huawei, die al eerder toestellen aankondigden met een zogenoemd Force Touch-scherm. 

De Galaxy S7 wordt waarschijnlijk eind februari aangekondigd, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Lees meer over:
Tip de redactie