In de slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung betaalt het Zuid-Koreaanse bedrijf een schadevergoeding van 548 miljoen wegens patentschending.

Dat meldt Foss Patents. De betaling volgt na een uitspraak uit 2012. Toen oordeelde de rechter dat Samsung een schadevergoeding van 1 miljard dollar aan Apple moest betalen.

Dat bedrag werd later verlaagd, en in tweeën gesplitst. Samsung moest 382 miljoen dollar betalen voor het kopiëren van verpakkingen van Apple, en 548 miljoen dollar voor het schenden van technische patenten.

Samsung zegt het bedrag van 548 miljoen dollar binnen tien dagen aan Apple over te maken. Wel zegt Samsung de mogelijkheid te hebben om de schadevergoeding deels terug te vorderen als toekomstige ontwikkelingen in de rechtszaak daar aanleiding toe geven. Apple zegt dat dit niet het geval is.

In januari 2016 besluit de rechtbank over het andere deel van de schadevergoeding, die op de verpakkingen van producten slaat. Apple en Samsung voeren als sinds 2011 een slepend juridisch gevecht, over hardware, software, verpakkingen en functies van telefoons en tablets.