LG brengt de V10, een smartphone met een extra scherm voor notificaties, op 1 januari naar Nederland.

Dat heeft de smartphonemaker dinsdag bekendgemaakt. Het apparaat gaat 699 euro kosten.

Boven het grote 5,7 inch-scherm van het toestel zit nog een rechthoekig display, waar bijvoorbeeld snelkoppelingen naar favoriete apps op kunnen worden geplaatst. Tijdens het gamen of bekijken van video's op volledig scherm wordt het extra scherm gebruikt om notificaties te tonen.

Het grote scherm van de V10 heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Op het extra scherm van 2,1 inch verschijnen 1.040 bij 160 pixels.

Camera's

Ook bijzonder aan de telefoon is de aanwezigheid van twee camera's aan de voorkant. Daarmee kunnen groothoekselfies worden gemaakt.

Aan de achterkant zit een 16 megapixel-camera die geschikt is om 4K-video's op te nemen. Het frame van de V10 is gemaakt van roestvrij staal, terwijl de achterkan van silicone is gemaakt. Daardoor moet de telfoon valbestendiger zijn dan concurrenten.

Het toestel heeft op de achterkant een vingerafdrukscanner, met volumeknoppen erboven en onder. De telefoon krijgt standaard 64 GB opslaggeheugen en 4 GB werkgeheugen. De processor is een Snapdragon 808, net als bij de eerdere LG G4.

De V10, die draait op Android 5.1.1, is vanaf 1 december te bestellen. Een maand later wordt het toestel geleverd. In Nederland verschijnt de V10 alleen in het zwart.