Samsung heeft nieuwe cameratechnologie Britecell aangekondigd. De technolgie moet betere foto's met een kleinere sensor opleveren.

Britecell werd tijdens een gesprek voor investeerders door Samsung onthuld. De technologie maakt volgens Samsung gebruik van kleinere sensorpixels die gevoeliger zijn voor licht.

Die extra gevoeligheid wordt bereikt door een kleurenfilter weg te laten dat normaal wel aanwezig is in fotosensoren. Waar pixels bij reguliere sensoren groen zijn, zijn die bij Britecell-sensoren wit, waardoor meer licht de sensor bereikt. Dat moet volgens Samsung zorgen voor betere foto's bij weinig licht.

Dunnere camera

De kleinere pixels leveren niet alleen kleinere sensoren op, de sensoren kunnen ook dunner worden gemaakt. Daardoor zouden camera's in telefoons tot 17 procent dunner kunnen worden. In veel huidige smartphones steekt de camera aan de achterkant wat uit.

Ook kan Britecell ten opzichte van huidige camerasenoren volgens Samsung sneller scherpstellen, en ondersteunt het een type high dynamic range. Die technologie combineert opnames onder verschillende sluitertijden, om zowel lichte als donkere delen op een foto te kunnen krijgen.

Wanneer Britecell beschikbaar komt en in welk product heeft Samsung niet bekendgemaakt.