Smartphonegebruikers hebben liever dat er naaktfoto’s van hen op internet worden gezet, dan dat hun bankgegevens op straat komen te liggen.

Dat blijkt uit de resultaten van een internationale enquête die is gehouden door antivirusmaker Avast.

Aan de enquête deden 23.500 mensen in elf landen mee. In de meeste landen gaf tussen de 60 en 77 procent van de ondervraagden aan dat ze liever bloot op internet staat dan dat bankgegevens worden gestolen.

Alleen in Brazilië, Mexico en Argentinië lag dat percentage net boven de 50 procent. In Nederland is er niemand ondervraagd.

Zorgen over diefstal

Uit het onderzoek bleek bovendien dat de meeste mensen zich zorgen maken over mogelijke diefstal van persoonlijke gegevens op de smartphone.

De meeste ondervraagden lieten weten hun gegevens absoluut niet in handen van cybercriminelen te willen zien. Alleen in Frankrijk, India en Brazilië staat hun moeder hoger op de lijst van mensen die niet bij de gegevens mogen.

Verder blijkt uit de resultaten dat slechts 40 procent van alle ondervraagden zijn telefoon heeft vergrendeld. De overgrote meerderheid zou bovendien eerder de foto’s beveiligen dan bankgegevens.