Door een registratie bij de Chinese keuringsautoriteit TENAA lijken foto's en specificaties van de HTC One X9 uitgelekt.

De informatie is te zien op de site van TENAA.

De foto's tonen een toestel dat uiterlijk lijkt op de onlangs uitgekomen HTC One A9. Het toestel heeft met 5,5 inch een iets groter scherm, en ook de achterkant verschilt licht.

Zo zit de camera van de X9 in tegenstelling tot bij de A9 niet in het midden, maar in de linkerbovenhoek. Ook zit er boven aan de achterkant van het toestel een langwerpig balkje, waar de camera in zit.

Aan de voorkant van het toestel lijkt het logo van HTC te ontbreken, waardoor die totaal zwart is. Net als bij de One A9 zijn de speakers boven en onder wel aanwezig op de voorkant.

Middenklasse toestel

Volgens de informatie van TENAA heeft het toestel een 5,5 inch full hd-scherm. De One X9 zou draaien op een 2,2 GHz quadcore-chip met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte.

Het toestel zou een 13 megapixelcamera achter hebben, en een 5 megapixelcamera voor. De One X9 zou 153,2 mm lang en 75,9 millimeter breed zijn, met een dikte van 7,99 millimeter.

Eerdere geruchten wezen wat chip betreft op de Snapdragon 820-chipset van Qualcom, of de Helio X20-chipset. Ook was daar sprake van 4 in plaats van 2 GB werkgeheugen.

Met het oog op de informatie van TENAA lijkt de One X9 net als de A9 een middenklasse telefoon te worden. HTC heeft het toestel nog niet officieel aangekondigd. Onduidelijk is wanneer en waar de One X9 verschijnt.