De Samsung Galaxy S7 wordt mogelijk tien procent goedkoper dan de Galaxy S6. Daarmee zou het Samsung-vlaggenschipmodel van 2016 een stuk goedkoper zijn dan vergelijkbare toestellen van concurrenten als Apple en HTC.

Dat meldt de Times of India op basis van een Chinese analist.

Samsung kampte de afgelopen maanden met tegenvallende resultaten van zijn mobiele tak. Daarom willen de Koreanen met de Galaxy S7 onder de prijs van een nieuwe iPhone gaan zitten. Voor veel consumenten in groeimarkten als die van bijvoorbeeld India valt een nieuwe iPhone ver buiten hun budget.

De mobiele tak van Samsung rapporteerde in zijn kwartaalcijfers over het derde kwartaal van 2015 weliswaar meer verkochte smartphones, maar boekte minder winst. Dat kwam onder meer door de gestegen verkoop van budgettoestellen en een prijsverlaging van de Galaxy S6 en S6 Edge.

Voorts gaan er geruchten dat Samsung de Galaxy S7 al in januari uit wil brengen, in weerwil van wat de traditie voorschrijft. Er is verder nog weinig officieel bekend over de specificaties van het toestel, maar de Galaxy S7 zou aanraaktechnologie bevatten die vergelijkbaar is met Apple's 3D Touch en een usb-c-poort hebben.