De iPad Pro, de grootste versie van de Apple-tablet tot nu toe, is vanaf woensdag 11 november verkrijgbaar voor minstens 919 euro.

Dat meldt Apple maandag. De verkoop begint woensdag op de site van Apple. Later in de week ligt de iPad Pro ook in de winkels van het bedrijf.

Het instapmodel heeft een opslagcapaciteit van 32 GB en kan alleen verbinding maken met wifi-netwerken. Een duurder model krijgt 128 GB opslagruimte en de mogelijkheid om 4G-verbindingen te maken. Die versie kost 1249 euro.

Bij de grote tablet, met een schermformaat van 12,9 inch, zijn ook een stylus en toetsenbord verkrijgbaar. De stylus met de naam Apple Pencil zal 109 euro kosten en het toetsenbord krijgt een prijs van 179 euro.

Schermgrootte

De iPad Pro is de grootste iPad ooit. Eerdere varianten hadden een maximale schermgrootte van 9,7 inch. Apple zet het nieuwe model dan ook in de markt als apparaat dat in combinatie met het toestenbord kan worden gebruikt als een compacte laptop.

Wel benadrukte het bedrijf onlangs dat het mobiele besturingssysteem iOS, dat ook op de iPad Pro staat, los blijft van het desktopsysteem OS X. 

De iPad Pro heeft een speciaal scherm dat gebruik van de drukgevoelige stylus mogelijk maakt. De resolutie ligt met 2732 bij 2048 pixels een stuk hoger dan op de iPad Air 2. Ondanks het grote scherm is de tablet met een doorsnee van 6,9 millimeter nog wel vrij dun.