Youtube heeft officieel ondersteuning toegevoegd voor virtual reality. Het is mogelijk om speciale vr-video's en gewone opnames met een speciale bril te bekijken.

De vr-ondersteuning werd aangekondigd op de Youtube-blog. Videomakers kunnen materiaal uploaden in een speciaal formaat, waarin de kijker alle kanten op kan kijken. De ondersteuning is alleen op Android-smartphones beschikbaar.

Deze video's zijn te bekijken met behulp van een virtual realitybril voor smarphones, zoals Google Cardboard. Gebruikers hoeven alleen op een Cardboard-icoon in de app te drukken.

Youtube stelde begin 2015 al panoramavideo's beschikbaar, waarvan sommigen in juni al met een Google Cardboard bekeken konden worden. De optie is nu voor iedereen beschikbaar.

Gewone video's

Virtual reality in de Youtube-app werkt ook met gewone video's. De gebruiker krijgt de video dan te zien vanuit een virtuele bioscoopzaal. 

De vr-opties zijn in de laatste Android-update voor Youtube toegevoegd. Het is nog niet bekend of andere mobiele platformen ondersteuning krijgen. Google bracht eerder wel virtualreality-apps uit voor iOS.