'Google gaat Android geschikt maken voor pc's'

Google zou in het geheim al twee jaar werken aan het samenvoegen van Android en Chrome OS, zodat Android ook op pc's kan draaien.

Dat melden bronnen tegenover de Wall Street Journal.

Google zou van plan zijn de Android-versie waar Chrome OS in verwerkt zit in 2017 te onthullen. Een vroege versie zou mogelijk volgend jaar al getoond worden.

Chrome OS is het besturingssysteem waar Chrome-pc's op draaien, voornamelijk Chromebooks. Dergelijke computers draaien vooral om de browser en apps van Google.

Play Store op pc

Door Android en Chrome OS samen te voegen zou Google Android beschikbaar willen maken voor pc's. Zo zouden Chromebooks toegang krijgen tot de vele apps in de Play Store. Google biedt al de mogelijkheid om dergelijke apps binnen de Chrome-browser te draaien.

Wanneer Android voor pc's geschikt is, zou Google de naam 'Chromebook' schrappen. De naam Chrome zou enkel voor de browser voor zowel Android als andere platformen gehandhaafd blijven.

Microsoft heeft met Windows 10 een vergelijkbare aanpak gekozen. Dat systeem kan draaien op zowel smartphones en tablets als laptops en pc's. Apple heeft onlangs laten weten niet van plan te zijn mobiel besturingssysteem iOS en desktopsysteem OS X samen te voegen.

Lees meer over:
Tip de redactie