Smartphonefabrikant heeft de Oneplus X aangekondigd: een 5 inch-smartphone met een prijskaartje van 269 euro. Het toestel is hiermee kleiner en goedkoper dan vorige toestellen van Oneplus. 

Onder de motorkap heeft de Oneplus X 3GB werkgeheugen en een Snapdragon 801-processor - een chip van ruim een jaar oud. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het toestel beschikt niet over een vingerafdrukscanner. 

Het toestel is 14 centimeter lang, 6,9 centimeter breed en 6,9 millimeter dik. De smartphone komt in twee uitvoeringen: een met een behuizing van zirkoon, en een met een donkeren glazen achterkant.

De eerste versie wordt slechts in beperkte oplage geproduceerd en weegt met 160 gram iets zwaarder dan de standaardversie, die 138 gram weegt.

De Oneplux X heeft verder een 13 megapixelcamera aan de achterkant en een 7,6 megapixelcamera aan de voorkant. Er zit een 2525 mAh-accu in de smartphone. Het toestel wordt standaard geleverd met 16 GB aan opslaggeheugen, dat uitbreidbaar is met een sd-kaartje. 

De Oneplus X is vanaf volgende week te koop.