Deutsche Telekom, het moederbedrijf van de provider T-Mobile, is van plan om zich aan te sluiten bij de Europese antitrustzaak die zich richt op het besturingssysteem Android.

Dat stellen althans anonieme bronnen tegen de New York Times.

De Europese Commissie startte eerder al een officiële mededingingszaak tegen Google vanwege het vermeende voortrekken van een eigen prijsvergelijker binnen de zoekresultaten. Ondertussen loopt nog een onderzoek naar het voortrekken van eigen diensten via Android.

Android is het grootste mobiele besturingssysteem van Europa en stuurt veel gebruikers naar Google-diensten, die standaard staan geïnstalleerd op Android-apparaten. 

Deutsche Telekom is ook al een van de officiële klagende partijen in de zaak rond de zoekmachine van Google. Omdat het bedrijf veel gegevens van Europese mobiele abonnees heeft, zou de provider mogelijk belangrijk bewijs kunnen leveren in de zaak rond Android.

Google heeft altijd ontkend schuldig te zijn aan machtsmisbruik. Het bedrijf wijst erop dat Android opensource is, en dus ook zonder Google-diensten kan worden geleverd. Dat gebeurt in Europa echter nauwelijks, omdat apps uit Google Play dan niet beschikbaar zijn.