LG heeft woensdagnacht de V10 onthuld, een smartphone met een extra scherm en twee selfiecamera's. Het toestel verschijnt niet in de Benelux. 

Het apparaat heeft boven zijn grote scherm van 5,7 inch nog een extra rechthoekig display, waar favoriete apps op kunnen worden getoond.

Tijdens het bekijken van video's of het spelen van games verschijnen notificaties bovendien op dit scherm, zodat ze niet over een deel van het grote scherm heen vallen. Het hoofdscherm heeft een qhd-resolutie (2560 bij 1440 pixels), terwijl het extra 2,1 inch-scherm 1.040 bij 160 pixels toont.

Camera's

Aan de voorkant van het toestel zitten twee camera's van 5 megapixel die groothoekselfies kunnen maken. 

Verder zet LG met de V10 in op het maken van video's, met een een 16 megapixel-camera aan de achterkant die in 4K-kwaliteit kan opnemen. Daarbij is onder meer elektronische beeldstabilisatie voor video's beschikbaar en kunnen filmpjes op het toestel snel worden gemonteerd en gedeeld.

Het apparaat gebruikt een roestvrijstalen frame met een achterkant van silicone, die er volgens LG voor zorgt dat het toestel valbestendiger dan de concurrentie is. Het toestel zou vallen van een hoogte van ruim een meter kunnen overleven.

Verschijning

Zoals gebruikelijk plaatst LG zijn volumenknoppen aan de achterkant, maar daar tussenin zit nu een vingerafdrukscanner. Het apparaat heeft een accu van 3.000 mAh en wordt standaard geleverd met 64 GB opslagruimte, uitbreidbaar via een sd-kaart.

Het apparaat heeft maar liefst 4 GB werkgeheugen die de Snapdragon 808-processor bijstaat. 

Het toestel komt niet naar Nederland, maar verschijnt deze maand wel in Zuid-Korea, in vijf kleuren. De rest van de wereld lijkt nog even te moeten wachten op het toestel. In zijn aankondiging spreekt LG van een toekomstige verschijning in Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

LG bestempelt de V10 als "de eerste telefoon in de V-serie", waarmee het bedrijf lijkt aan te kondigen dat later nog meer toestellen in de serie zullen verschijnen. Het is onduidelijk of die ook meerdere schermen zullen krijgen.

Watch Urbane

Naast de V10 kondigde LG een versie van zijn Watch Urbane aan die zelf verbinding kan maken met 3G- en 4G-netwerken. Het apparaat wordt de eerste Android Wear-smartwatch die zo'n mogelijkheid heeft. Andere Android-horloges ontvangen enkel informatie via een gekoppelde smartphone.

Daarbij wordt de resolutie opgehoogd naar 480 bij 480 pixels op het ronde scherm van 1,4 inch en is de accu vergroot naar een capaciteit van 570 mAh. Ook is nu 768 MB werkgeheugen aan boord.

Aan de zijkant komen drie knoppen te zitten om snel te navigeren, en het apparaat verschijnt met verschillende soorten bandjes. De Watch Urbane komt niet uit in de Benelux.