Google zou later dit jaar met een high-end Pixel-tablet komen. De 10 inch Android-tablet zou een afneembaar toetsenbord hebben.

Dat meldt Android Planet op basis van naar eigen zeggen betrouwbare bronnen.

De tablet moet Pixel C gaan heten, en moet daarmee het eerste Pixel-product worden dat op Android draait. Google bracht eerder twee high-end Pixel-laptops uit, die draaien beiden op Chrome OS.

De Pixel C krijgt naar verluidt een 10,2 inch scherm met een pixeldichtheid van 308 ppi. Daarmee heeft het scherm ongeveer de qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels, met mogelijk een andere beeldverhouding. Het scherm heeft naar verluidt een hoge helderheid.

​Afneembaar toetsenbord

Volgens de insiders gaat de Pixel C op een quadcore Nvidia X1-chip met 3 GB werkgeheugen draaien, en opgeladen en aangesloten worden middels de nieuwe usb-c-aansluiting.

Net als de Microsoft Surface-tablets en de iPad Pro zou de Pixel C een afneembaar toetsenbord hebben. Die van de Pixel C moet in aluminium en leren uitvoering verschijnen.

Net als de Pixel Chromebooks zou ook de tablet een lichtbalk met Google-kleuren blauw, rood, geel en groen krijgen, waarmee aan de buitenkant het batterijniveau wordt getoond. De tablet moet nadrukkelijk geen Nexus-apparaat zijn. In lijn met de Pixel Chromebooks wordt ook geen lage verkoopprijs verwacht.