In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we de gebrekkige accuduur in smartphones. Waarom kiezen smartphonemakers niet voor dikkere telefoons?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Accuduur

De accuduur van recente smartphones is niet om over naar huis te schrijven. De iPhone 6, Galaxy S6 en HTC One M9 zijn bij intensief gebruik allemaal binnen een dag leeg. De Moto X Play is een van de eerste toestellen met als belangrijkste onderdeel de accuduur. Het toestel houdt het met gemak twee dagen uit.

Waarom kiezen eigenlijk niet meer fabrikanten voor een focus op accuduur en wat kan er gedaan worden om de accuduur te verbeteren?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.