Blackberry heeft bevestigd dat het binnenkort zijn eerste Android-toestel aankondigt. In lijn met geruchten gaat het over een schuiftelefoon.

Dat valt te lezen in de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Blackberry.

Het Android-toestel van Blackberry gaat Priv heten, een naam die gisteren al uitlekte. De titel slaat volgens Blackberry op de nadruk op privacy en veiligheid van het toestel.

Details over het uiterlijk of de verschijndatum laat Blackberry achterwege. Wel spreekt het bedrijf van een schuiftelefoon, en dat is in lijn met eerder gelekte afbeeldingen van het vermeende toestel.

Schuiftoetsenbord

De telefoon op die afbeeldingen heeft een regulier ogend langwerpig 5,4 inch scherm. Gebruikers kunnen dat scherm echter naar boven schuiven om bij een klassiek Blackberry-toetsenbord te komen.

Volgens eerdere geruchten heeft het toestel een 1,8 GHz Snapdragon 808-processor en 3 GB werkgeheugen. Het scherm zou de qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels hebben.

Achterop zou een 18 megapixelcamera zitten, voorop een met 5 megapixels. De achterkant van het toestel is mogelijk van het lichte en stevige koolstofvezel zijn.

Blackberry noteerde voor de maanden juni, juli en augustus een nettoverlies van 66 miljoen dollar (58,9 miljoen euro). Het bedrijf draaide afgelopen kwartaal een omzet van 490 miljoen dollar (437,2 miljoen euro). De omzet over software en diensten steeg met 19 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, naar 74 miljoen dollar.