Twee nieuwe Nexus-smartphones die vermoedelijk volgende week worden onthuld krijgen de namen 5X en 6P.

Dat blijkt althans uit foto's van de dozen waarin de twee telefoons zullen worden verkocht, die online werd gezet door Android Police.

Bij de lancering van nieuwe Android-versies maakt Google doorgaans nieuwe apparaten in de Nexus-reeks. Zij worden geleverd met de standaardversie van Android en zijn vooral bedoeld om de nieuwe functies van het besturingssysteem tentoon te stellen.

LG zou opnieuw een van de producenten van een Nexus-toestel zijn. De 5X zou een scherm van 5,2 inch met full hd-resolutie krijgen. Volgens eerdere geruchten is de gebruikte chip een Snapdragon 808 en heeft het apparaat 3 GB werkgeheugen.

Huawei

De grotere Nexus 6P wordt gemaakt door Huawei en zou een 5,7 inch-scherm met een nog iets hogere qhd-resolutie krijgen. Het apparaat zou gebruikmaken van een Snapdragon 810.

Op de dozen is te zien dat de Nexus 5X en 6P allebei zullen worden verkocht met 32 GB opslagruimte. Op uitgelekte foto's van de toestellen is ook te zien dat beide varianten een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel hebben.

Google houdt op 29 september een evenement waarop de apparaten waarschijnlijk worden aangekondigd. Dan wordt ook nieuws verwacht over een nieuwe versie van de Chromecast en over de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow).