Oneplus-mede-oprichter Carl Pei heeft zijn excuses aangeboden voor de trage lancering van de Oneplus 2, het nieuwe vlaggenschip van het merk. 

De nieuwe smartphone zou in augustus beschikbaar zijn, maar het merk is pas net begonnen met het versturen van de eerste toestellen. "We hebben de lancering van de Oneplus 2 verprutst", schrijft Pei.

De lancering van de Oneplus One, het eerste toestel van het merk, ging ook al niet goed. "We troostten ons toen met het feit dat we nog jong waren, dat we hiervan zouden leren en de volgende keer de wereld zouden kunnen laten zien dat we dit beter konden doen", schrijft de mede-oprichter.

"Je kunt praten wat je wilt, maar uiteindelijk telt een vlekkeloze uitvoering veel meer dan onvervulde beloften", concludeert Pei. 

Uitnodiging

Net als bij de Oneplus One, het eerste toestel van het Chinese bedrijf dat eind 2013 werd opgericht, moeten potentiële kopers in eerste instantie een uitnodiging bemachtigen om de telefoon te kunnen kopen.

Om de vertraging goed te maken, overweegt Oneplus om de verkoop later in september of begin oktober een uur lang te openen voor iedereen. "We moeten nog kijken naar de productie om te zien wanneer dit precies haalbaar is", aldus de mede-oprichter.