De nieuwe iPad Pro met een 12,9 inch-scherm, die waarschijnlijk woensdag wordt aangekondigd, wordt niet standaard geleverd met toetsenbord en stylus en krijgt los een prijskaartje van rond de 1.000 euro.

Dat meldt het doorgaans goed ingelichte 9to5mac op basis van anonieme bronnen.

De enorme tablet van Apple zou enigszins vertraagd zijn, maar nog wel voor het eind van het jaar uitkomen. De eerste leveringen worden waarschijnlijk eind november verstuurd.

Volgens de bronnen krijgt het instapmodel van de iPad Pro 64 GB aan opslagcapaciteit. Andere iPads zijn vanaf 16 GB verkrijgbaar. Naast het 64 GB-model moet er ook een 128 GB-versie beschikbaar komen.

Prijs

De instapprijs van de nieuwe iPad ligt waarschijnlijk dan ook een stuk hoger dan bij andere Apple-tablets. Daar komt nog eens bij dat er volgens 9to5mac standaard 4G wordt ingebouwd. Normaal is dat een keuze en is er ook een versie met alleen wifi beschikbaar.

De bronnen stellen dat de prijs in de buurt zal liggen van die van nieuwe Macbooks, die vanaf zo’n 1.000 euro verkrijgbaar zijn.

Laptopvervanger

Met zijn grote scherm wordt de iPad Pro mogelijk ook ingestoken als laptopvervanger, net als bij de Surface Pro-lijn van Microsoft het geval is. Dat apparaat wordt wel standaard met toetsenbord en stylus geleverd.

De iPad Pro zal draaien op een aangepaste versie van iOS waardoor het mogelijk is twee volledige apps naast elkaar op één scherm te tonen. Bovendien moet de tablet aangestuurd worden door een nieuwe processor.

Naast een nieuwe iPad Pro worden woensdag hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe iPad Mini, twee nieuwe iPhones en een nieuwe Apple TV gepresenteerd.