De iPhone 7 wordt mogelijk voorzien van dezelfde aanraaktechnologie die ook al in de iPhones tot de 4s zat.

Dat meldt Digitimes op basis van anonieme bronnen. De website staat bekend om zijn nauwe banden met de Aziatische productiewereld, maar had het in het verleden ook soms verkeerd.

Apple gebruikt voor de iPhone 5 en later in-cell-aanraaktechnologie. Daarbij bestaat het scherm uit één laag met daarin zowel het display als de aanraakmodule. Bij eerdere iPhones werkte Apple met glass to glass-technologie, waarbij deze twee onderdelen los op elkaar lagen.

Groter

Met in-cell-technologie werd het iPhone-scherm dunner en lichter. Maar de technologie heeft ook nadelen. Zo zou de rand van een in-cell-scherm minder gevoelig zijn en zijn er diverse productieproblemen geweest, die ervoor zorgden dat Apple innovaties niet op het tempo kan doorvoeren waarop het bedrijf dat graag zou willen.

Daarom zou de techreus overwegen terug te gaan naar glass to glass-technologie. Daarmee zou Apple de resolutie van de iPhone kunnen verhogen. Een nieuwe, dunne variant zorgt ervoor dat de iPhone niet dikker wordt. Door terug te gaan naar glass to glass, kan de iPhone mogelijk een 4K-scherm ondersteunen.

Apple event

Apple zou de verandering pas in de iPhone die in 2016 uitkomt willen doorvoeren. Volgende week worden op een Apple event waarschijnlijk de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus aangekondigd. Die zullen dan nog van in-cell-aanraaktechnologie gebruikmaken.