Gelekte foto's van de vermeende Blackberry Venice geven het duidelijkste beeld tot nu toe van het Android-toestel met uitschuifbaar toetsenbord.

De foto's zijn gelekt door Vietnamese sites Techrum en Tinthe.

Op de foto's is een Blackberry-toestel met Android-interface te zien. Het scherm met dunne randen heeft geen enkele knop op de voorkant, totdat het toetsenbord tevoorschijn wordt geschoven.

Dat toetsenbord oogt hetzelfde als dat van bestaande Blackberry-toestellen, met karakteristiek schuin afgesneden uitstulpingen. Het toetsenbord ligt iets dieper dan de speakergrille onderaan het toestel.

Koolstofvezel achterkant

Op de achterkant van het toestel is een camera met ogenschijnlijk tweekleurige flits te zien. Het uiterlijk van de achterkant ziet eruit als koolstofvezel. Het is niet bekend of dat materiaal daadwerkelijk is gebruikt.

Op de platte bovenkant van het toestel zitten ingangen voor simkaart en microSD-kaart. Het toestel op de gelekte foto's is in lijn met een eerdere gelekte productafbeelding van wat de eerste Android-telefoon van Blackberry zou worden.

Volgens eerdere geruchten zou de Blackberry Venice een 5,4 inch-scherm met een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels krijgen. Het toestel zou een 1,8 Ghz Snapdragon 808-processor en 3 GB aan werkgeheugen krijgen, en 18 en 5 megapixel-camera's. Het toestel zou in november in ieder geval in de VS uitkomen.