Apple heeft de pers een uitnodiging gestuurd voor woensdag 9 september. Hoogstwaarschijnlijk presenteert het bedrijf dan zijn nieuwste iPhone.

Het evenement wordt in San Francisco gehouden, om 10:00 uur plaatselijke tijd. Dat is in Nederland om 19:00 uur.

Op de uitnodiging wordt de nadruk op spraakassistent Siri gelegd. "Hey Siri, give us a hint", is het enige wat er naast plaats en tijd op de uitnodiging staat.

Wie de Engelstalige Siri daadwerkelijk naar een hint vraagt, krijgt tal van ontwijkende antwoorden. "Kijk maar op een geruchtenblog, dat doe ik ook altijd", grapt Siri.

"Je zult moeten wachten tot 9 september. Je was zeker zo'n kind dat met kerst naar beneden sloop om de cadeautjes vroeger open te maken, of niet dan?", is een andere reactie.

Verwacht wordt dat Apple op 9 september de iPhone 6S onthult. Die zal volgens geruchten hetzelfde uiterlijk hebben als de huidige iPhone 6, met enkele interne verbeteringen.

4K-camera

Zo is de chip waarschijnlijk sneller, en zal het toestel beschikken over een drukgevoelig scherm. Die technologie zit onder meer ook al in de Apple Watch.

Ook kwam het doorgaans betrouwbare 9to5Mac vandaag met het gerucht dat er een 12 megapixel ultra hd-camera in de iPhone 6S zou zitten. De iPhone 6 en drie van zijn voorgangers doen het met 8 megapixels.

Ook is de hoogst mogelijk videoresolutie op huidige iPhones 1920 x 1080 pixels (full hd). De iPhone 6S en 6S Plus zouden in ultra hd (3840 x 2160 pixels) kunnen filmen.

Ook zou de selfiecamera worden verbeterd. Die zou een betere sensor krijgen, en betere foto's onder donkere omstandigheden maken. Daarvoor licht het scherm van de iPhone kort en fel op, bij wijze van flitser.

Geen iPhone 6C

Apple zou volgens 9to5Mac geen 4 inch iPhone 6C aankondigen tijdens het evenement op 9 september. Wel beweert de site dat de verkoop van de iPhone 5C wordt stopgezet. De iPhone 5S, 6 en 6 Plus blijven wel bij Apple verkrijgbaar. De kleinere iPhone 6C zou nog niet klaar zijn voor verkoop.