De nieuwste Xperia-smartphone van Sony zou een ultra hd-scherm krijgen. Het zou voor het eerst zijn dat een smartphone van zo'n hoge resolutie wordt voorzien.

Sony presenteert op de techbeurs IFA drie verschillende smartphones, meldt de onofficiële Facebook-pagina Sony Georgia

De pagina werd opgemerkt door bekende smartphone-lekker Evan Blass, die schrijft dat het gerucht overeenkomt met informatie die hij heeft ontvangen.

Sony zou van plan zijn om drie versies van de Xperia Z5 te presenteren. Naast de Premium-variant met 4k-scherm zou ook een 'normale' versie van 5,2 inch met een full hd-scherm en een Compact-versie van 4,6 inch met een 720p-scherm verschijnen.

Z5 Premium

De Premium-versie valt het meest in het oog, met een schermgrootte van 5,5 inch en resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Dat zou betekenen dat het scherm vier keer zo veel beeldpunten heeft als een full hd-scherm, en 801 pixels per inch toont. Volgens het gerucht zou de hoge resolutie virtualrealitybeelden in hoge kwaliteit mogelijk maken.

Een scherm met zo'n hoge resolutie zou de smartphone-accu vermoedelijk wel behoorlijk belasten. Het is onduidelijk of Sony de accu van de Z5 Premium vergroot om de hogere resolutie mogelijk te maken.

Op de Facebook-pagina staat vermeld dat de smartphones allemaal een camera van 23 megapixels met f/1.8-apertuur krijgen. De smartphones zouden ook een vingerafdrukscanner hebben.