Ruim een kwart van de mobiele klanten van Tele2 wil binnen een jaar overstappen op een andere provider.

Gemiddeld wil 16 procent van de Nederlanders binnen een jaar weg bij zijn provider, blijkt uit onderzoek dat Telecompaper woensdag heeft gepubliceerd.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen met een abonnement een stuk vaker willen wisselen van provider dan klanten met een prepaid-telefoon.

Klanten van KPN en dochtermerken Telfort en Simyo willen minder vaak dan gemiddeld overstappen. Bij die aanbieder is 12 procent van plan om van provider te wisselen.

Het hoge aantal potentiële overstappers bij Tele2 hangt samen met een lange 'Net Promotor Score', een manier om in kaart te brengen of mensen een bedrijf zouden aanraden of niet. Tele2 heeft de laagste score (-18), terwijl Simyo het hoogst scoort (+26). Het gemiddelde voor alle providers is +2.

De mobiele provider zegt "enorm te balen" van de uitkomst van het onderzoek. Klanten van Tele2 maken voor bellen, sms'en en 3G-internet gebruik van het netwerk van T-Mobile. De provider wijst er op dat het momenteel werkt aan het uitrollen van een eigen 4G-netwerk, dat alleen voor bestaande klanten te gebruiken is. Het 4G-netwerk moet begin 2016 landelijk dekkend zijn, waarna ook nieuwe klanten een 4G-abonnement kunnen afnemen bij Tele2.