Ruim een miljoen klanten van T-Mobile maken aanspraak op een gratis databundel van 500 MB of 1,50 euro korting op hun abonnement. Dit ter compensatie van de storing die afgelopen weekend het bel en dataverkeer van T-Mobile-abonnees deels platlegde.

Dat bevestigt de telecomprovider dinsdagmiddag tegenover NU.nl.

De databundel van 500 MB is een maand geldig en worden als een extra eenmalige bundel aan het bestaande abonnement van klanten toegevoegd. 

Korting

Wie geen interesse heeft in de databundel kan ook 1,50 euro korting nemen op de eerstvolgende rekening. T-Mobile zegt zijn klanten binnenkort over de compensatie te zullen informeren.

Daarbij worden zij gevraagd om een keuze te maken. Klanten hoeven zelf geen contact op te nemen met de provider.

De problemen ontstonden vrijdagmiddag en hielden gedurende het hele weekend aan. Hierdoor kon zo'n dertig procent van alle 3,7 miljoen klanten lange tijd niet of slechts soms bellen en mobiel internetten.

T-Mobile gaf al aan een schadevergoeding te overwegen. De 500 MB heeft volgens het bedrijf een waarde van 5 euro. De 1,50 euro is berekend op basis van 75 eurocent aan schade die klanten gemiddeld zouden hebben geleden vanwege de storing. Dat bedrag heeft T-Mobile besloten te verdubbelen.