De nieuwe iPhone, die waarschijnlijk de iPhone 6S gaat heten, wordt vermoedelijk op 9 september gepresenteerd door Apple.

Dat meldt Buzzfeed vrijdag op basis van anonieme bronnen. De laatste smartphones van Apple, de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus, werden ook op 9 september gelanceerd.

Apple zal waarschijnlijk ook nieuwe iPads tonen, hoewel het onduidelijk is ook een grotere, 12,9 inch-iPad zal worden gepresenteerd.

Wel zou Apple tijdens hetzelfde evenement een nieuwe versie van Apple TV onthullen. De nieuwe versie van Apple TV zou kunnen worden bestuurd met behulp van Apples spraakassistent Siri. 

Foxconn

Eerder deze week meldde analist Ming-Chi Kuo, die het in het verleden vaak bij het rechte eind heeft gehad, tegenover het Chinese UDN (vertaling) dat de nieuwe iPhones eind augustus in productie gaan.

Volgens Kuo zal de Chinese fabrikant Foxconn 60 procent van de productie van de iPhone 6S en de hele productie van de iPhone 6S Plus voor zijn rekening nemen. De rest van de productie zou worden afgehandeld door fabrikant Pegatron.

Force Touch

Volgens de laatste geruchten zullen de nieuwe iPhones beschikken over Force Touch. Deze nieuwe vorm van aanraakgevoelige besturing detecteert hoe hard (of zacht) een gebruiker op een touchpad of touchscreen drukt en kan daar verschillende acties aan verbinden.

De Force Touch-sensor wordt al gebruikt in het display van de Apple Watch en de trackpad van de nieuwe Macbook.