Honor, het dochtermerk van Chinese smartphonefabrikant Huawei, heeft in de eerste helft van 2015 al meer smartphones verkocht dan in heel 2014.

Dat meldt het bedrijf bij het bekendmaken van zijn halfjaarcijfers.

De afgelopen zes maanden verkocht Honor twintig miljoen exemplaren, waarmee het de verkoopcijfers in 2014 reeds heeft geëvenaard. Drie miljoen daarvan werden buiten Azië werden geleverd. Honor is sinds eind oktober van vorig jaar ook actief in Europa en verkoopt daar zijn telefoons online.

Huawei

De verkoop van Honor-toestellen was goed voor een halfjaaromzet van 2,40 miljard euro. De totale omzet van moederbedrijf Huawei bedroeg in diezelfde periode 8,28 miljard euro, een stijging van 69 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2014. In totaal zijn er de afgelopen zes maanden 48,2 miljoen Huawei-telefoons verkocht.

Huawei stootte in het tweede kwartaal van dit jaar Microsoft van de derde plek in de telefoonmarkt. Het bedrijf moet enkel nog Apple (nummer twee) en Samsung (nummer één) voor zich dulden.

Ook als enkel gekeken wordt naar de verkoop van smartphones is Huawei de op twee na grootste speler na Samsung en Apple.