Er is een foto opgedoken van wat de Xperia Z5 van Sony zou zijn. Het toestel lijkt een vingerafdrukscanner te krijgen.

De foto werd op Twitter gepubliceerd door het account Vizileaks.

Het toestel op de afbeelding heeft grotendeels hetzelfde ontwerp als de huidige Xperia Z-toestellen. De achterkant zal volgens Vizileaks weer gemaakt worden van glas, hoewel het nu wat minder glad aan zou voelen.

De rand wordt naar verwachting van metaal gemaakt en er zit een nieuwe aan/uit-knop op de rechterzijkant. Deze knop zal volgens Vizileaks ook dienst doen als vingerafdrukscanner. Doorgaans wordt zo'n scanner in de thuisknop verwerkt. Toestellen van Sony hebben echter geen fysieke thuisknop.

Volgens eerdere geruchten zou de Xperia Z5 een 5,5 inch full hd-scherm krijgen en draaien op een Snapdragon 810-processor. De camera zou uitgerust zijn met een 20,7 megapixel-sensor. Aan de voorkant zou een 8 megapixel-camera verwerkt worden.

September

De Z5 wordt mogelijk tijdens technologiebeurs IFA in Berlijn onthuld. Sony houdt daar op 2 september een persconferentie. Naar verwachting komt er ook een Xperia Z5 Compact op de markt. Over dat toestel is nog weinig bekend. Ook is niet duidelijk wanneer de kleinere versie zal verschijnen. 

Sony heeft als meest recente vlaggenschip de Xperia Z3+ uitgebracht in Nederland. Dit toestel wordt in thuisland Japan verkocht als de Xperia Z4. De Z5 zal voor de Nederlandse markt dus de opvolger worden van de originele Z3 en Z3+.