Gelekte foto's van het vermeende schermpaneel van de iPhone 6S wijzen op een drukgevoelig scherm. Ook lijkt het toestel 0,2 millimeter dikker dan de iPhone 6.

De gelekte foto's zijn in handen van het Franse Nowhereelse.

Op de foto's is het vermeende schermpaneel van de iPhone 6S getoond. Dat zou grotendeels gelijk zijn aan het scherm van de iPhone 6, een groot verschil is een uitsparing achter het beeldscherm.

Die uitsparing zou mogelijk bedoeld zijn voor de trilmotor voor de functie Force Touch. Die technologie zit onder meer al in de Apple Watch, en gebruikt een drukgevoelig scherm en een trilmotor om extra opties mogelijk te maken.

Op de Apple Watch kunnen gebruikers met een hardere druk op het scherm onder meer menu's tevoorschijn halen. Een harde druk op het scherm gaat gepaard met een trilling.

Iets dikker toestel

In geruchten is al langer sprake van Force Touch op de iPhone 6S. Ook zou het toestel volgens eerdere geruchten dikker worden.

Dat gerucht wordt aangezet door het uitlekken van 3d-afbeeldingen vande iPhone 6S. Dergelijke afbeeldingen worden door Apple naar makers van accessoires gestuurd.

De afbeeldingen tonen dat de iPhone 6S 7,1 millimeter dik is, waar de iPhone 6 een dikte van 6,9 millimeter heeft. De iPhone 6S Plus groeit van 7,1 naar 7,3 millimeter.

Waarom de nieuwe iPhones iets dikker zijn is niet duidelijk. Mogelijk zijn de telefoons daardoor iets steviger, of is er iets meer ruimte voor de batterij.

Voor de rest oogt de iPhone 6S op de 3d-afbeeldingen identiek aan de iPhone 6, behalve de geluidsschakelaar aan de zijkant van het toestel. Die lijkt verticaal te gaan schuiven, waar dat op de iPhone 6 een horizontale schakelaar is.