De Chinese smartphonemaker Oneplus lanceert na de Oneplus 2 dit jaar nog een andere telefoon.

Dat vertelt topman Carl Pei in gesprek met USA Today. Hij wil niet uitwijden over de specificaties van het derde toestel van Oneplus, na de Oneplus One en Oneplus 2.

Vorige week werd de Oneplus 2 gepresenteerd, een telefoon van 5,5 inch die volgende week in de verkoop gaat. Net als zijn voorganger heeft de Oneplus 2 indrukwekkende specificaties voor een relatief lage prijs van 339 euro.

In de nieuwe telefoon ontbreekt wel een nfc-chip, die bijvoorbeeld zou kunnen worden gebruikt om mobiel te betalen. Klachten daarover noemt Pei "overdreven": "Erg weinig mensen gebruiken nfc, dus we hebben het geschrapt. Zo simpel is het."

Pei denkt dat betalen met nfc pas over één à anderhalf jaar op de meeste plekken mogelijk zal worden. "Tegen die tijd hebben mensen alweer het volgende apparaat."

De Oneplus 2 zal voorlopig alleen te koop zijn met een uitnodiging. In gesprek met NU.nl beloofde Pei eerder dat het makkelijker zal worden om zo'n uitnodiging te bemachtigen dan het geval was bij de Oneplus One.