Apple komt toch niet met een kleinere iPhone als opvolger van de iPhone 5C.

Dat meldt althans analist Timothy Arcuri van Cowen en Company, schrijft Business Insider. Arcuri had in het verleden vaker zeer vroeg juiste informatie over Apple-producten in handen.

Op basis van zijn bronnen stelt Arcuri nu dat Apple niet meer werkt aan een kleinere iPhone. Onder meer Arcuri zelf voorspelde de komst van deze nieuwe smartphone begin dit jaar nog.

Volgens de analist heeft hij begin dit jaar in de productieketen concreet bewijs gezien voor de komst van een kleinere iPhone met een 4 inch-scherm. De aanwijzingen zijn sinds maart echter verdwenen waardoor Arcuri concludeert dat de ontwikkeling is stopgezet.

iPhone 6C

In eerste instantie werd door meerdere anonieme bronnen en analisten gesproken over de komst van een derde iPhone naast de iPhone 6S en iPhone 6S Plus die later dit jaar verwacht worden. Het derde model zou weer een 4 inch-scherm krijgen.

Apple bracht vorig jaar voor het eerst iPhones uit met een 4,7 en 5,5 inch-scherm, daarvoor was 4 inch het formaat van Apples smartphones. 

De kleinere iPhone zou een opvolger zijn van de iPhone 5C uit 2013, het goedkopere kunststof model dat 100 euro goedkoper was dan de iPhone 5S. Het nieuwe model zou dezelfde specificatie en hetzelfde uiterlijk krijgen als de huidige iPhone 6, maar dan dus in een 4 inch-behuizing.

Concurrentie

Volgens Arcuri heeft Apple waarschijnlijk van de kleine iPhone afgezien omdat het model zou gaan concurreren met de eigen iPhone 6. Na de introductie van de iPhone 6S en 6S Plus zal Apple de huidige modellen waarschijnlijk goedkoper gaan verkopen.