In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we de stilte en stagnerende verkopen op de tabletmarkt.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Tabletmarkt

Op de redactie hebben we de afgelopen week kennis mogen maken met de Galaxy Tab S2 en de Sony Xperia Z4 Tablet. Het zijn de eerste noemenswaardige tablets in maanden. Van de Galaxy Tab S2 plaatsten we al een eerste indruk. Onze review van de Z4 Tablet volgt volgende week.

Apple maakt deze week bekend in de afgelopen drie maanden 10,9 miljoen iPads verkocht te hebben. Dat is het laagste aantal in vier jaar tijd en betekent bovendien het zesde kwartaal van krimp op rij. Daarnaast vierde Apple deze week het vijfjarig jubileum van de iPad in Nederland.

Maar is er wel reden voor een feestje? De ontwikkelingen van tablets lijken zo'n beetje stil te staan en de verkopen stagneren. Is er nog toekomst voor de tabletmarkt?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.