Er zijn foto's opgedoken van de voorkant van de iPhone 6S die laten zien dat de massaproductie van de nieuwe smartphone begonnen is.

Dat meldt Nowhereelse dat de foto's in handen heeft. De Franse website beschikt vaker vroegtijdig over informatie rond Apple-producten.

Op de beelden zijn schermen van de iPhone 6S te zien in een fabriek. Dit zou betekenen dat de massaproductie inmiddels op gang gekomen is. Dat komt overeen met eerdere geruchten dat de productie dit jaar wat eerder zou starten.

Naar verluidt wordt de nieuwe iPhone al sinds begin juli geproduceerd terwijl vorig jaar de iPhone 6 pas eind juli in productie ging en de productie van de iPhone 6 Plus in augustus pas op gang kwam.

Volgens de Wall Street Journal heeft Apple 90 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus besteld. Dat zou een record betekenen. Het zijn er zo'n tien tot twintig miljoen meer dan vorig jaar.

Saffierglas

Op de foto's is niet te zien of Apple extra sterk saffierglas heeft gebruikt of niet. Vorig jaar wilde de fabrikant saffier gebruiken, maar door productieproblemen is dat er niet van gekomen. Saffierglas is krasbestendiger en breekt minder snel.

Ook is niet te zien of de nieuwe iPhone Force Touch zal gaan ondersteunen. Volgens geruchten krijgt de smartphone net als de Apple Watch een drukgevoelig scherm.

Behuizing

Eerder deze maand lekte al foto's uit van wat de behuizing van de gouden iPhone 6S Plus moet zijn. Hoewel er aan het ontwerp weinig verandert, zijn de nieuwe iPhones naar verluidt gemaakt van een sterker soort aluminium. Volgens de bron van de foto's voelt de behuizing van de iPhone 6S Plus dan ook gladder aan dan bij de huidige iPhones.

De verwachting is dat Apple de nieuwe iPhones in september presenteert en later die maand zal starten met de verkoop.