De twee nieuwe high-end Lumia-toestellen die Microsoft volgens geruchten binnenkort introduceert, krijgen een irisscanner om de identiteit van de gebruiker te controleren.

Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Windows Central.

De afgelopen tijd kwamen in geruchten al veel specificaties van de nieuwe high-end Lumia-toestellen naar buiten. Nieuw is dat de toestellen beide een irisscanner op basis van infrarood zullen hebben.

Al langer was bekend dat Windows 10 naast vingerafdruk en gezichtsherkenning ook irisscanners ondersteunt als beveiligingsmethode. De functie 'Windows Hello' voor alle apparaten waar Windows 10 straks op gaat draaien, van telefoons en tablets tot laptops en pc's.

Surface Pen

Daarnaast zouden de nieuwe Lumia-toestellen volgens Windows Central net als huidige Microsoft Surface-tablets met de drukgevoelige Surface Pen bediend kunnen worden. Ook zouden de telefoons beschermhoesjes krijgen met een rond gat erin, waardoor notificaties bekeken en kort afgehandeld kunnen worden.

Windows Central heeft op basis van de geruchten een afbeelding van de grotere van de twee nieuwe Lumia-toestellen gemaakt. Volgens The Verge ligt die afbeelding dicht bij het uiterlijk van het toestel.

Hoogstwaarschijnlijk krijgen de nieuwe toestellen de namen Lumia 950 en Lumia 950 XL. De telefoons hebben schermformaten van respectievelijk 5,2 en 5,7 inch, beiden met een qhd-resolutie van 1440 x 2560 pixels. Ook zouden de telefoons beiden een 20 megapixelcamera krijgen, een verwisselbare batterij en zou de nieuwe usb c-standaard ingebouwd zijn.