Er zijn voor het eerst foto's opgedoken van de Galaxy Note 5. Ook de Galaxy S6 Edge Plus is op beeld te zien.

De foto's zijn geplaatst door het Britse Mobilefun en tonen onder meer de opstartschermen van beide smartphones.

De Note 5 krijgt volgende de gelekte beelden weer een iets dunnere rand aan de zijkant van het scherm. Verder blijft de vorm van de Note-serie grotendeels behouden. Er is een fysieke thuisknop te zien waar naar verwachting een vingerafdrukscanner in verwerkt zit.

De overige details op de voorkant lijken op het ontwerp van de Galaxy S6. Volgens eerdere geruchten krijgt de Note 5 net als de S6 een glazen achterkant. Op de foto's is alleen de voorkant te zien.

Naar verwachting krijgt de nieuwe phablet een 5,7 inch-scherm met een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het toestel zou een 16 en een 5 megapixel-camera krijgen, beschikken over 32 GB aan opslagcapaciteit en uitgerust worden met 4 GB aan werkgeheugen.

S6 Edge Plus

De Galaxy S6 Edge Plus is ook op de foto's te zien. De grotere versie van de originele S6 Edge ziet er exact hetzelfde uit maar heeft een 5,7 in plaats van 5,1 inch-scherm.

Beide toestellen worden naar verwachting op 13 augustus gepresenteerd en zullen mogelijk eind augustus al verkrijgbaar zijn.