België wil een proef gaan doen met gratis mobiel internet in het weekend. Minister Alexander de Croo (Digitale Agenda) voert daarover gesprekken met providers.

Dat melden Belgische media.

De overheid wil het gebruik van mobiel internet stimuleren. Veel Belgen zouden nog bezorgd zijn over de hoge kosten en daarom vooral van wifi gebruikmaken. Slechts 57,5 procent van de Belgische bevolking gebruikt mobiel internet en het land blijft daarmee achter bij zijn buurlanden.

Als test wil De Croo daarom mobiel internet in het weekend gratis gaan maken om meer Belgen zo kennis te laten maken met de voordelen. Hoe de providers over dit plan denken, is niet bekend.

"Ik denk dat veel mensen overtuigd zullen raken als ze het eens kunnen testen zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten", aldus de minister volgens de Belgische krant De Standaard

De overheid heeft ook een website in het leven geroepen om Belgen te wijzen op de voordelen van mobiel internetten. Op Surfmobile.be staat waarom mobiel internet handig is en dat het niet altijd veel geld hoeft te kosten.