Marshall, het merk dat bekend is door zijn versterkers en koptelefoons, heeft zijn eerste smartphone uitgebracht. Het toestel draait op Android en is gemaakt voor audiofielen. 

De smartphone, genaamd London, is te koop voor omgerekend zo'n 537 euro. Het toestel wordt vanaf 21 augustus naar kopers verstuurd.

De Marshall London is voorzien van een Snapdragon 400-chip met een geluidskaart van Wolfson, die volgens Marshall voor een betere audiokwaliteit zorgt. Daarnaast is er aan de bovenkant van het toestel een knop te vinden waarmee gebruikers direct de muziek-app openen.

Met het goudkleurige scrollwiel aan de zijkant kunnen gebruikers het volume aanpassen. Het volume wordt daarnaast beïnvloed door een equalizer van Marshall. 

Aan de voorkant zijn twee speakers te vinden.

Specs

Verder is de London voorzien van een 4,7 inch-scherm met een hd-resolutie van 720p, 2 GB RAM, 16 GB opslagruimte en een 2500 mAh-accu. Er is daarbij ruimte voor een micro-sd-kaart.

Foto's worden geschoten met een 8 megapixel-camera aan de achterzijde of een 2 megapixel-camera aan de voorkant. Het toestel draait standaard op Android 5.0.2 Lollipop.

Koptelefoon

Marshall levert ook een in-ear-oordopjes bij de London, die in één van de twee koptelefooningangen van de smartphone kan worden gestoken.