HTC brengt de One M9+ vanaf augustus naar Nederland. Het nieuwe toestel, dat een update is van de originele One M9, gaat 799 euro kosten.

Dat maakt het bedrijf donderdag bekend.

De One M9+ werd eerder al aangekondigd voor de Chinese markt, maar komt nu dus beschikbaar in Europa.

Het toestel heeft een 5,2 inch-scherm en is daarmee iets groter dan het 5 inch origineel. De resolutie is ook opgekrikt van 1920 x 1080 pixels naar 2560 x 1440 pixels.

Verder wordt geen Qualcomm-processor meer gebruikt, maar draait de One M9+ op een chip van Mediatek. De telefoon heeft standaard 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan opslag.

Vingerafdrukscanner

De One M9+ heeft ook een vingerafdrukscanner in de thuisknop en een dubbele camera aan de achterzijde net als de One M8. De One M9 beschikt niet over zo'n dubbele camera of over een vingerafdrukscanner. Met de duocamera kunnen foto's achteraf worden scherpgesteld.

Het toestel is vanaf medio augustus breed verkrijgbaar en wordt in Nederland uitgebracht in de kleur die HTC "gunmetal grey" noemt.

Qua ontwerp is de One M9+ gelijk aan de originele versie, afgezien van de dubbele camera op de achterkant en de aanwezigheid van een fysieke thuisknop. De adviesprijs van de One M9+ is met 799 euro 50 euro hoger dan die van de One M9.