Motorola zal de nieuwe Moto G al op 28 juli presenteren en hem vanaf die dag in een aantal landen ook direct verkopen.

Dat meldt de Braziliaanse website Tecmundo op basis van anonieme bronnen. De website had in het verleden eerder informatie over onaangekondigde telefoons.

Volgens Tecmundo presenteert Motorola zijn nieuwe betaalbare Moto G op 28 juli en start de verkoop in ieder geval Brazilië direct. Nederland volgt doorgaans enkele weken later bij Motorola-toestellen.

De verkoopprijs komt volgens de bronnen uit op 899 Braziliaanse real, zo'n 260 euro. Dat bedrag kan in Nederland echter afwijken door een verschil in belastingen. De huidige Moto G heeft een adviesprijs 219 euro.

Specificaties

Volgens eerdere geruchten krijgt het nieuwe toestel een 5 inch scherm met een hd-resolutie van 1280 x 720 pixels, een Snapdragon 410-chip, keuze uit 1 of 2 GB werkgeheugen en keuze uit 8 of 16 GB opslag.

De camera's hebben 13 en 5 megapixel en de accu zou een capaciteit hebben van 2470 mAh. Bovendien zou het toestel voor het eerst waterdicht zijn.

De gelekte specificaties betekenen dat het scherm en de resolutie gelijk blijven. De camera's, chip en accu verbeteren wel en de huidige Moto G wordt alleen geleverd met 2 GB. Wel is er ook nu al keuze uit 8 of 16 GB.