Samsung zal zowel de Galaxy Note 5 als de Galaxy S6 Edge+ voor het eerst tonen tijdens een evenement op 12 augustus.

Dat meldt althans Sammobile op basis van anonieme bronnen nadat eerder ook Aziatische media melding maakten van de Samsung-aankondiging in New York.

Volgens de site zal de Note 5 op 21 augustus daadwerkelijk in de verkoop gaan. Het toestel krijgt vermoedelijk een scherm van 5,7 inch met qhd-resolutie (2560 bij 1440 pixels).

Qua uiterlijk zou het toestel meer gaan lijken op de S6, met een achterkant van glas en zijkant van metaal. In tegenstelling tot eerdere modellen zou er daardoor geen sd-kaart in de Note 5 passen.

Stylus

De Note 5 zou draaien op een eigen Exynos-processor van Samsung en krijgt volgens recente geruchten 4 GB werkgeheugen, 1 GB meer dan de S6 en S6 Edge. Net als bij eerdere Note-toestellen wordt een stylus meegeleverd.

Normaal gesproken onthult Samsung nieuwe toestellen uit zijn Note-reeks op de gadgetbeurs IFA in september. Dit keer zou de aankondiging eerder komen omdat het bedrijf de concurrentie van Apple voor wil zijn. Dat bedrijf presenteert vermoedelijk zijn iPhone 6S in september.

De Galaxy S6 Edge+ is een grotere versie van de S6 Edge, met een gebogen scherm aan beide zijkanten. Net als bij de Note 5 is de schermgrootte 5,7 inch en draait het apparaat op een Exynos-processor. Er zit 3 GB werkgeheugen in het toestel.