Er gaan wederom geruchten dat Blackberry zijn smartphones gaat uitrusten met besturingssysteem Android. Bovendien zou het bedrijf hardwarepartners de toestellen laten maken.

Dat meldt Digitimes op bronnen uit de productieketen.

Er gaan al maanden geruchten dat Blackberry afstapt van zijn eigen software Blackberry 10 en smartphones later dit jaar gaat uitrusten met Android van Google. Daarbij zou Blackberry dan wel zakelijke beveiligingssoftware leveren.

Volgens Digitimes komen er nog dit jaar meerdere Android-Blackberry's op de markt. Blackberry zou daarvoor nauw samenwerken met diverse productiebedrijven zoals Foxconn, Compal en Wiston.

Hardwarepartners

Deze bedrijven produceren al smartphones voor andere bedrijven, maar in het geval van Blackberry zou ook het ontwerp, de ontwikkeling en de marketing overgedragen worden aan deze partners. Blackberry stelt zijn naam en beveiligde software alleen beschikbaar om toestellen mee te maken.

Blackberry laat al langer weten dat hardware steeds minder belangrijk is en dat het bedrijf zich meer en meer richt op zijn eigen diensten.

Door de hardware uit te besteden kunnen bijvoorbeeld kosten worden bespaard. Bovendien kunnen er mogelijk meer Blackberry-toestellen worden uitgebracht, waardoor de beveiligingssoftware van het bedrijf breder gebruikt zou kunnen worden.

Slider

Blackberry heeft nog niet officieel bevestigd dat het bedrijf Android-smartphones gaat maken, maar liet wel weten er interesse in te hebben. Naar verluidt wordt de eerste Android-Blackberry een slider met een fysiek toetsenbord.

Recent registreerde het bedrijf ook de pagina Androidsecured.com die nu doorverwijst naar een andere pagina van Blackberry.