De Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus krijgen allebei een 5,7 inch-scherm met een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels en een soortgelijk ontwerp als de Galaxy S6.

Dat bericht Sammobile op basis van anonieme bronnen. De website heeft regelmatig juiste informatie over Samsung-producten vroegtijdig in handen.

De Note 5 zou gewoon een plat scherm krijgen, waar het scherm van de S6 Edge Plus gebogen randen zal krijgen. Net als de Galaxy S6 Edge. Het exacte schermformaat komt volgens de bronnen uit op 5,67 inch. De twee toestellen hebben daarmee hetzelfde formaat als de Galaxy Note 4, maar hebben een flink groter scherm dan de 5,1 inch Galaxy S6.

Ontwerp

Zowel de Note 5 als de S6 Edge Plus krijgen volgens de bronnen een glazen achterkant en zouden daarmee een ontwerp krijgen dat lijkt op dat van de huidige S6 en S6 Edge.

Met die toestellen introduceerde Samsung eerder dit jaar een nieuwe ontwerpfilosofie. Het was voor Samsung vooral een stap van kunststof als materiaal naar glas en metaal. Het bedrijf kondigde destijds al aan dat deze materiaalkeuze verder doorgevoerd zou worden.

De afgelopen jaren week de Note-serie af van het ontwerp van de Galaxy S-lijn door bijvoorbeeld een stroeve achterkant.

Processor

De Galaxy Note 5 wordt met een nieuwe Exynos 7422-processor uitgerust waarbij Samsung voor het eerst diverse eigen onderdelen combineert zoals de 'normale' chip, de grafische chip, het werkgeheugen en de opslag.

De S6 Edge Plus krijgt volgens de bronnen, zoals eerder al verwacht werd, nagenoeg dezelfde specificaties als de Galaxy S6 Edge. Het nieuwe toestel krijgt naar verluidt een 16 en 5 megapixel-camera en 32 GB opslag. Wel zou de S6 Edge Plus uitgerust worden met een Snapdragon 808-processor van Qualcomm waar Samsung bij de S6 en S6 Edge nog een eigen chip gebruikt. 

De Galaxy Note 5 wordt naar verwachting tijdens technologiebeurs IFA begin september gepresenteerd. Wanneer de S6 Edge Plus zal verschijnen, is niet bekend.