Virtuele telecomprovider Bliep is failliet. Het merk wordt overgenomen door Artilium, een softwarebeheerder van virtuele providers. Bliep richt zich vooral op jongeren.

Bliep werd maandag door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard, meldt Emerce.

Het jongerenmerk wordt overgenomen door Artilium, een bedrijf dat in verschillende landen software levert aan beheerders van zogenoemde 'virtuele providers', die gebruikmaken van het netwerk van andere providers.

Bliep is ook zo'n virtuele provider, en gebruikte tussen de oprichting in mei 2012 en april 2015 het netwerk van T-Mobile. Daarna is overgestapt naar het netwerk van Tele2.

Kleinere databundel

Voorheen bood Bliep zijn gebruikers een onbeperkte databundel voor 50 cent per dag. Na de overstap op het netwerk van Tele2 werd dat beleid drastisch veranderd, en kregen gebruikers voor 50 cent 67 MB per dag. Dat kwam neer op een maandbundel van 2 GB voor 15 euro.

De wijziging zou Bliep veel gebruikers hebben gekost. Volgens Artilium heeft Bliep op moment van overname 21.000 gebruikers.

Artilium betaalt 190.000 euro voor Bliep, meldt Telecompaper. Daarvan is 140.000 euro in contanten, en 50.000 euro in aandelen. Klanten zullen niets merken van het faillissement en daaropvolgende overname. "De dienstverlening draait normaal door. Aan het product verandert er niets", zegt woordvoerder Edwin van Dongen namens Bliep tegen Tweakers.