Er is een video online verschenen waarin de Galaxy A8 wordt getoond, inclusief alle specificaties van het nog onaangekondigde toestel.

De video zou gemaakt zijn door de Chinese certificatie-instantie TENAA en werd geplaatst op de Franse site Nowhereelse.fr.

Net als eerdere modellen in de Galaxy A-lijn van Samsung heeft de A8 een volledig metalen behuizing. De randen zijn echter wat afgeronder dan die toestellen en de telefoon lijkt zo meer op de in april verschenen Galaxy S6.

Volgens de video biedt de Galaxy A8 16 gb interne opslagruimte en een batterij van 3.050 mAh.

Video: Bekijk de beelden van de Galaxy A8

Het toestel is verder uitgerust met een 5,7 inch Super Amoled-display met een full hd-resolutie. De afmetingen van de Galaxy A8 zijn 157,7 millimeter bij 76,7 mm bij 5,9 mm, waarmee het de dunste Samsung-smartphone tot nu toe zijn.

De camera op de achterkant maakt foto's van maximaal 16 megapixels, die op de voorkant heeft een 5 megapixel-camera. De A8 heeft ook een ingebouwde vingerafdrukscanner en draait op Android 5.1.1.

Eerdere via Nowhereelse.fr uitgelekte specificaties wijzen op een octacore Snapdragon 615-processor en 2 gigabyte werkgeheugen. Samsung heeft het toestel zelf nog niet officieel aangekondigd, maar onthult het toestel naar verwachting later dit jaar.