De HTC One M9+ is waarschijnlijk vanaf half juli beschikbaar in Nederland. 

Onder meer webwinkel Centralpoint zegt het toestel vanaf 14 juli op voorraad te hebben. Het toestel gaat volgens de site een krappe 760 euro kosten, net zoveel als de normale One M9. 

De M9+ werd eerder al uitgebracht in China, maar Europa moest tot dusver nog op het toestel wachten. HTC wilde niet inhoudelijk ingaan op het bericht. 

Het scherm van de One M9+ is met 5,2 inch iets groter dan het 5 inch-scherm van de normale One M9. Ook de resolutie is opgekrikt. De M9+ heeft een qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, de normale HTC One M9 beschikt over een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. 

In plaats van een Qualcomm-chip gebruikt de One M9+ een octacore Mediatek-processor met 3 GB werkgeheugen. Er is 32 GB opslagruimte.

De HTC One M9+ heeft verder een vingerafdrukscanner onder het scherm, die softwarematig ook dienst kan doen als thuisknop. Het nieuwe toestel heeft ook een duo-camera aan de achterkant, net als de eerdere One M8. Het gebruik van twee camera's moet het onder meer mogelijk maken om achteraf scherp te stellen.